НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
КОМАНДИРЪТ НА ВМС НА РЕПУБЛИКА ИТАЛИЯ АДМИРАЛ
ДЖУЗЕПЕ КАВО ДРАГОНЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В
БЪЛГАРСКИТЕ ВМС

От 28 до 29 юли 2021 г. на посещение във Военноморските сили е командирът на ВМС на Република Италия адмирал Джузепе Каво Драгоне. На 28 юли 2021 г. адмирал Каво Драгоне беше посрещнат с военна церемония пред Щаба на Флота, където се срещна с командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и беше проведена работна среща.
По време на разговорите гостите от италианските ВМС бяха запознати с историята на Флота на България. Беше обсъдена военно-политическата среда за сигурност в Черно море. Особено внимание беше обърнато на задълбочаване на сътрудничеството в областта на подводните операции и на проекта ,,DIVEPACK”, по който България е координатор, а Италия е наблюдаваща нация.
След срещата в Щаба на ВМС контраадмирал Михайлов и адмирал Каво Драгоне посетиха Пункта за базиране Варна, Центъра „Военноморски координационен елемент“ и спасителния кораб „Протео”, който преди години ни беше подарен от Република Италия. Италианските гости останаха възхитени от доброто състояние, в което се намира  кораба.
Връзки с обществеността на ВМС