НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
124 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКА БАЗА ВАРНА И ПРАЗНИК
НА ПУНКТА ЗА БАЗИРАНЕ ВАРНА

На 12  ноември 2021 г. в Пункта за базиране Варна се състоя церемония за отбелязване на 124-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна и празника на Пункт за базиране Варна. На празника на най-старото ни флотско формирование, което заслужено е наречено „цитаделата на българския военен флот”, присъстваха  командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на Щаба на ВМС капитан І ранг Камен Кукуров, заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, офицери от  командването на ВМС и командирите на дислоцираните във Варна корабни формирования.
След церемонията по тържествено вдигане на националното знаме командирът на Пункта за базиране Варна капитан І ранг Тодор Богданов с кратко слово очерта нелесната, изпълнена с достоен труд година, през която застаналите в строя военнослужещи и цивилни служители с чест изпълниха своите задачи, и връчи грамоти на заслужилите.
Със своя заповед контраадмирал Михайлов награди отличили се с труда и постиженията си през годината военнослужещи и цивилни служители от Пункта за базиране Варна, като изрази своята благодарност към проявената от тях висока професионална подготовка и отговорност. От името на командира на Флотилията бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, капитан І ранг Мусински удостои с грамоти заслужили военнослужещи.
Капитан І ранг Богданов връчи купи на победителите в проведения в навечерието на празника шампионат по тенис на корт. Тържественото отбелязване на 124-та годишнина на Военноморска база Варна и празника на Пункта за базиране завърши с обща снимка.
Връзки с обществеността на ВМС