НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
НОВИНИ ОТ ВВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“
„ЗОДИАК МЕРИТАЙМ“ НА ВИЗИТА В МОРСКОТО УЧИЛИЩЕ
Управителите от корабната компания „Зодиак Меритайм“ от клоновете във Варна и Лондон - капитан Продан Раданов и Ивелин Кръстев, посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Те се срещнаха с началника на училището - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който ги запозна с  дейностите и проектите във флотската Алма матер. След обширната презентация представителите на „Зодиак“ разгледаха учебно-материалната база.
На срещата бяха обсъдени ползотворните досегашни сътрудничества между корабната компания и Морско училище, както и бъдещи такива. Гостите поднесоха и подарък на началника на Училището от името на фирмата.

МОРСКОТО УЧИЛИЩЕ И „КЕЙ БИ СИ ГРУП“ СКЛЮЧИХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО
ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и „Кей Би Си Груп“ - България, сключиха рамково споразумение за сътрудничество. Чрез него ще насърчат, улеснят и скрепят сътрудничествата в образованието, обучението и изследователската дейност.
По силата на подписания документ, двете страни ще реализират общи проекти и програми, включващи съвместно обучение и подкрепа на студенти, работни срещи и конференции по теми от взаимен интерес, обмен на представители на двете институции за провеждане на лекции, дискусии и специализации, както и съвместни изследвания.
Рамковото споразумение включва още обучение на студенти и докторанти, които да участват в езикови курсове и стажове. Предвиждат се и съвместни изследователски и консултативни дейности.