НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
„БУЛСАР К.Д.П. НИКИФОР ГЕРЧЕВ” УЧАСТВА В УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2022“
На 21 и 22.07. 2022 г. Доброволческото сдружение „Булсар к.д.п. Никифор Герчев” традиционно участва в ежегодното национално учение на ВМС на Република България с международно участие „Бриз 2022“. Отработен бе сериал за междуведомствено сътрудничество по спасяването на екипаж на бедстващ кораб на море в Бургаския залив.
С плавателните средства на членове на Доброволческото сдружение -  „Мави 1“ и „Мави 2” от Южно-българския морски образователен център, взехме участие в медицинска евакуация на пострадал от борда на аварирал кораб, както и при спасяването на членове на екипажа от вода. Поздравления към ВМС за добрата организация и за координацията от страна на Морската администрация, изпълняваща ролята на Координатор в мястото на събитието.
Необходимо е учения от този род да се провеждат по-често, за да се отработва координацията между правителствени и неправителствени организации. И за да се поддържа нивото на екипажите от структурите, отговорни за изпълнение на националните и международните задължения на България по адекватна реакция на кризи на море.

Председател на УС на „Булсар“
флотилен адмирал (о.з.) Коста АНДРЕЕВ

Снимките са предоставени от „Булсар к.д.п. Никифор Герчев”