НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВМС УЧАСТВАХА В ТЪРЖЕСТВАТА ПО СЛУЧАЙ 82 ГОДИНИ ОТ
ВЪЗВРЪЩАНЕТО НА БАЛЧИК КЪМ БЪЛГАРИЯ

Честит Ви Ден на Независимостта, уважаеми читатели на
„Морски вестник“

На 21 септември 2022 г. традиционно бе отбелязана годишнината от възвръщането на Балчик към пределите на Отечеството. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов прие строя на почетния караул и Представителния духов оркестър.
На площад „21 септември” тържествено бяха издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и Община Балчик. Ритуалът продължи с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на героите, паднали за Отечеството. Свещенослужители отслужиха заупокойна молитва и с едноминутно мълчание бе почетена паметта на всички, дали живота си за България. На събитието присъстваха кметът на Община Балчик Николай Ангелов, заместник-кметове, председателят на общинския съвет, граждани, ученици и гости на града.
Връзки с обществеността на ВМС

Представиха документалния филм на ВТК
„Десантът в Балчик“
В културния център, разположен в реновираната сграда на Мелницата, бе представен документалния филм на Военния телевизионен канал (ВТК) „Десантът на Балчик“. Домакин на събитието бе Историческият музей в Балчик, чийто директор Радостина Енчева представи екипа, участвал в създаването на филма. Филмът е създаден по идея на капитан I ранг Ваньо Мусински, заместник-началник на Щаба на ВМС по операциите. Той разказа за тази важна страница от историята на Флота и на Балчик, като подсказа, че същият екип замисля следващ филм, отново свързан с Белия град. Проявата бе уважена от кмета на Балчик Николай Ангелов, ученици от Балчик, общественици и културни дейци.
МОРСКИ ВЕСТНИК

Пред Паметника на героите, паднали за Отечеството, бяха поднесени венци и цвета. Снимка Иван САВОВ
Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов прие строя на почетния караул и Представителния духов оркестър. Снимка Иван САВОВ
Част от екипа, участвал в създаването на „Десантът на Балчик“, се снима за спомен заедно с историците от Балчик Дарин Канавров и Венцислав Чаков пред 100-мм оръдие, което ще бъде обект на особено внимание при снимките на следващия документален филм. Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК