НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЩАБЪТ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ НАВЪРШИ 124 ГОДИНИ
На 13 януари 2023 г. в Щаба на Военноморските сили се проведе тържествено честване по случай 124-та годишнина от създаването му. Гости на тържеството бяха областният управител на Варненска област г-н Марио Смърков, кметът на град Варна г-н Иван Портних, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началникът на МБАЛ Варна към ВМА полковник проф. Ивайло Въжаров, д.м., и командири на военни формирования от Варненския гарнизон.
Тържеството започна с първото официално изпълнение от Представителния духов оркестър на обявения със заповед на командира на Военноморските сили химн на българския военен флот. Слово произнесе капитан I ранг Камен Кукуров - началник на Щаба на Военноморските сили. 
Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов поздрави личния състав и връчи плакет от свое име на капитан I ранг Кукуров. В своето приветствие към военнослужещите и цивилните служители от Щаба контраадмирал Михайлов подчерта важната роля, която имат те за цялостната дейност на Флота, за успешните плавания на корабите и за изпълнение на задачите, поставени пред формированията.
"Кадровата политика на Флота е такава, че офицерите от корабните съединения идват в Щаба, придобиват опит и след това се връщат да служат пак на корабите, където прилагат на практика този опит. Без съмнение, ако трябва да определим един израз или слоган, който най-точно характеризира работата на хората от Щаба на ВМС, то това биха били думите: Няма невъзможни неща!"
Пред присъстващите в залата беше представен документалния филм "Флотът 1915-1918 г.", създаден по идея на капитан I ранг Ваньо Мусински, с режисьор г-жа Мария Дакова и оператор г-н Петър Георгиев от Военния телевизионен канал, със съдействието на капитан ІІ ранг от запаса доктор по история Атанас Панайотов, доктор Мариана Кръстева - директор на Военноморския музей, и г-н Радослав Симеонов - главен експерт в отдел "Военни паметници и военно-патриотично възпитание" в Министерството на отбраната.
Тържеството завърши с обща снимка пред Адмиралтейството.

Връзки с обществеността на ВМС