НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
"ВЕРНИ" И "ПРИБОЙ" ОТПЛАВАХА КЪМ КОНСТАНЦА
На 23 март 2023 г. фрегатата "Верни" и базовият миночистач "Прибой" от състава на българските Военноморски сили отплаваха за участие в националното военноморското учение с международно участие на ВМС на Румъния "SEA SHIELD 2023".
Плаването ще протече на няколко етапа. След напускане на Военноморска база Бургас и преход до пристанище Констанца, екипажите на корабите ще участват в работни срещи, свързани с организацията и провеждането на учението. Същинската част на учението ще започне с напускане на корабите на пристанището и изпълнение на планираните епизоди в акваторията на Черно море. След края на учението на българските военни кораби предстои преход обратно до родината и заставане в пункта за постоянно базиране.
Целта на плаването е повишаване на нивото на оперативната съвместимост с ВМС на съюзническите страни, усъвършенстване на подготовката и способностите на личния състав на корабите за участие в провеждането на учения и усъвършенстване на тактиките, техниките и процедурите при съвместно плаване в съюзнически формат.
Връзки с обществеността на ВМС