НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВМС ПОЧЕТОХА 110-ТА ГОДИШНИНА ОТ ПРЕВЗЕМАНЕТО НА
ОДРИНСКАТА КРЕПОСТ

На 26 март 2023 г. военните моряци се включиха в тържественото отбелязване на Деня на Тракия и 110-та годишнина от превземането на Одрин по време на Балканската война от 1912-1913 година. Събитието беше организирано от Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“ - Варна, със съдействието на Община Варна, Военноморските сили и Варненската и Великопреславска Света митрополия.
Представителният духов оркестър на Военноморските сили и почетен караул от Военноморска база Варна участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред арката на Осми приморски пехотен полк във Варна. Заместник-началникът на Щаба на ВМС по операциите капитан I ранг Ваньо Мусински прие строя на почетния караул.
На тържествената церемония присъстваха и поднесоха венци и цветя кметът на Община Варна господин Иван Портних, областният управител господин Марио Смърков, районни кметове, представители на военно-патриотични съюзи и граждани. Свещеници от Варненска и Великопреславска митрополия отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите за свободата на България. Почетният караул и Представителният духов оркестър на ВМС преминаха в тържествен марш пред паметника.
Връзки с обществеността на ВМС