НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВМС УЧАСТВАХА В  МЕРОПРИЯТИЯ ПО СЛУЧАЙ
НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

По случай Националния празник на Република България, 3 март, Военноморските сили участваха в различни мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони.
Тържествените чествания, започнаха на 2 март 2023 г. в село Гроздьово, община Долни Чифлик където се проведоха церемонии по издигане на националното знаме и военен ритуал за полагане на венци и цветя с участието на военнослужещи от Военноморските сили и Представителния духов оркестър на ВМС, а в град Провадия се проведе Тържествена проверка - заря на площада пред Общината с участието на представителен блок от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.
На 3 март 2023 г.
в град Варна на площад „Св. св. Кирил и Методий“ представителни блокове от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, военни формирования от гарнизона и Представителният духов оркестър на ВМС, съвместно с Община Варна, участваха в церемония по издигане на националното знаме.
По-късно пред Паметника на загиналите украински воини, Паметника на загиналите руски воини и „Мемориала на загиналите за свободата на България руски воини“ в квартал „Владислав Варненчик” бяха положени венци и цветя. Вечерта на площад „Антон Новак” се проведе Тържествена проверка - заря,

командвана от капитан II ранг Лъчезар Иванов, с участието на представителни блокове от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, военни формирования от гарнизона и Представителния духов оркестър на ВМС.
В град Добрич пред мемориален комплекс „Хан Аспарух“ се проведе церемония по издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на град Добрич и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя с участието на представителен блок от ВМС.
В град Дългопол се проведе Тържествена проверка - заря пред Паметника на загиналите войни.
Празникът бе отбелязан и в градовете Бургас, Созопол, Черноморец и Царево с ритуали по тържествено издигане на националното знаме, панихида, отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България войни.
Връзки с обществеността на ВМС