НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРОВЕДЕ СЕ УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКИЯ СБОР НА
ФЛАГМАНСКИЯ СТАРШИНА НА ВМС

На 11 и 12 май 2023 г., в Командването на Военноморските сили се проведе учебно-методическия сбор на флагманския старшина на Военноморските сили мичман Стефан Стефанов. В него участие взеха директорът на Професионалния старшински колеж офицерски кандидат Свилен Савов, главният сержант на Военновъздушните сили старшина Румен Петров, главният сержант на Командването за логистична поддръжка старшина Тодор Алексиев и флагманските старшини на формированията от Военноморските сили.
Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов приветства участниците. Той изтъкна, че именно флагманските старшини са хората, които са най-близо до старшинския и матроския състав и тяхното мнение по отношение на подбора и обучението на военнослужещите е важно за Командването на ВМС.
През първия ден обект на дискусия бе проект „Визия за развитие на сержантския (старшинския) и войнишкия (матроския) състав от Въоръжените сили на Република България“. Предимствата и недостатъците на системата за подбор, прием и длъжностно развитие на военнослужещите.
В отделен панел бяха анализирани военните поуки от развитието на конфликта между Украйна и Руската федерация, настоящите договори за придобиване на нови способности от българските Военноморски сили и перспективите за развитие на ВМС на Република България. Брифинги бяха представени от офицери от Адмиралтейството - капитан І ранг Петко Якимов, капитан І ранг Георги Георгиев и главният психолог Меглена Дерешева.
Втория ден участниците посетиха Професионалния старшински колеж, където  се запознаха с учебно-материалната  база и тренажорите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, където кадети и специализанти имат възможност да се обучават.

Връзки с обществеността на ВМС