НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ПРИЕ СТОТИЦИ ПОСЕТИТЕЛИ В „НОЩТА НА МУЗЕИТЕ“
Половин час преди началото на „Нощта на музеите“ Военноморският музей бе вече под „обсадата“ на десетки желаещи да се включат в начинанието и да участват в богатата програма. Точно в 18.00 ч. о.з. капитан І ранг Васил Кръстев от Клуб миноносец „Дръзки“ даде началото на проявата с изстрел от средновековно корабно оръдие. Едночасовият концерт на Представителния духов оркестър на ВМС, ръководен от помощник-диригента капитан Георги Зайранов, събра за пореден път почитателите от всички възрасти на флотската формация, която през тази година ще отбележи своята 140-та годишнина. Както и Военноморският музей!
Дори и към 23.00 ч. в постоянната вътрешна експозиция не можеше да се „диша“ от големия наплив от посетители. А във външната експозиция около традиционното „Училище за моряци“ и мястото за изложение на въоръжение и снаряжение на българите през вековете винаги имаше любознателни деца, съпровождани от майки и таткови, баби и дядовци.
„Нощта на музеите“ във Военноморския музей за пореден път се превърна в истински празник за всички, която обичат и се интересуват от българската морска история.
МОРСКИ ВЕСТНИК

Точно в 18.00 ч. о.з. капитан І ранг Васил Кръстев от Клуб миноносец „Дръзки“ даде началото на проявата с изстрел от средновековно корабно оръдие.
Едночасовият концерт на Представителния духов оркестър на ВМС, ръководен от помощник-диригента капитан Георги Зайранов, събра за пореден път почитателите от всички възрасти на флотската формация.
Най-малките посетители имаха привилегията да погледнат на някои неща от високо.
„Училище за моряци“ - пореден пример, че феминизацията в морското дело продължава без прекъсване!
Като на истински морски празник средновековното корабно оръдие оповестяваше всеки кръгъл час на проявата във Военноморския музей.