НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПОСРЕЩАНЕТО НА „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРЕД ОБЕКТИВА НА ИВАН САВОВ
Вчера на Морска гара Варна посрещнахме военния научно-изследователски кораб на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ № 421 „Св. Св. Кирил и Методий“. Сред посрещачите бе и президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на България Румен Радев, придружен от министъра на отбраната Димитър Стоянов, министъра на образованието проф. д-р Сашо Пенов, и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Почетен караул, депутати, местна власт, Представителен духов оркестър на ВМС, журналисти, роднини, близки и приятели… Пъстра картина на едно множество, което непрекъснато генерираше усмивки и добро настроение.
Този път няма да занимаваме читателите на „Морски вестник“ с официални оценки, анализи и планове за бъдещето. Другите медии достатъчно обширно ги представиха. Решихме да се доверим на точното око на нашия читател, приятел и автор Иван Савов - фотограф с нюх към запечатването на мига, който понякога просто не се нуждае от коментар. Затова и нашите коментари към неговите снимки са съвсем лаконични, за да не развалим хубавата работа! Надяваме се този подбор на неговите находки да ви хареса.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Фоторепортаж на Иван САВОВ

И „Св. св. Кирил и Методий“ „гордо плува“... Два светеца на бордовете, един светец при отплаването (Св. Стефан), два светеца при посрещането (Св. Цар Борис-Михаил и Св. Атанасий). Така трябва. На море човек предполага, а Господ разполага! За къде без светците покровители?
Когато фактите говорят - президентите не мълчат! И президентът Румен Радев не пестеше комплиментите, когато даваше оценка за изпълнената от екипажа историческа задача.
Семейството на командира на кораба капитан ІІ ранг Николай Данаилов търпеливо изчаква края на официалната церемония.
Целувка и китка здравец за командира на кораба! Забележете, че погледите на всички наоколо са отправени не към това, което става на борда на „Св. св. Кирил и Методий“, а към съпружеската двойка!
Принцесите на механика на кораба капитан ІІІ ранг Попов позират със самочувствие. Той също. Не без основание!
След миг офицерският кандидат Андрей Петров ще сграбчи своята половинка. След 127 дни раздяла!
Ако някой намери някаква прилика между курсанта-третокурсник и Леонардо ди Каприо, може и да не сгреши. А защо се усмихват госпожиците? Ами защото има защо!
Най-после в прегръдките на татко! Заслужен миг щастие за щурмана капитан ІІІ ранг Василев.
А когато шапката си смени мястото… Продължението на това изречение е просто излишно.
Тази снимка наистина не се нуждае от коментар!
Този прекрасен букет и това изражение на лицето на дамата-курсант са истински сюжет за малък разказ. И в него действието се развива не само в минало, но и в бъдеще време.