НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВЪВ ВОЕННОМОРСКА БАЗА ВАРНА ПОЗДРАВИХА ЖУРНАЛИСТА И ИСТОРИКА АТАНАС ПАНАЙОТОВ ЗА
70-ТА МУ ГОДИШНИНА

По традиция, журналистът и историкът о.з. капитан ІІ ранг д-р Атанас Панайотов участва в сбора на командира на Военноморска база Варна капитан І ранг Костадин Димитров с изнасянето на поредна беседа, свързана с историята на българските ВМС. Тази година той бе приятно изненадан от организаторите, които след края на беседата му организираха тържество по случай 70-я му рожден ден. Юбилярът бе поздравен от командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на Щаба на ВМС капитан І ранг Ваньо Мусински, командирът на Военноморска база Варна и от участващите в сбора офицери.
„Ние високо ценим усилията Ви, положени при съхраняване историята на Военноморските сили и при откриването и представянето на широката публика на малко известни факти от развитието на Българския военен флот през годините“ - се казва в поздравителния адрес на Командването на ВМС. Развълнуван, рожденикът благодари и обеща да продължи своята работа по пропагандирането на флотската ни история и разкриването на неизвестни досега моменти от миналото на българските ВМС.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Фоторепортаж на Гинчо ГИНЧЕВ

Участниците в сбора се снимаха за спомен с Атанас Панайотов.
Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов връчи на юбиляра флотски сувенир - котва, и паметна монета на ВМС.
Командирът на Военноморска база Варна капитан І ранг Костадин Димитров подари на рожденика специално изработена за него персонална тениска с логото на формированието и с оценка за неговата дейност. Кой прави такива огромни тениски?! ...
Мичман Венцислава Гичева поднесе празнична торта за рожденика.
Преди да връчи на Атанас Панайотов ръчно изработен сглобяем стоманен нож, началникът на Щаба на ВМС капитан І ранг Ваньо Мусински проведе кратък инструктаж за спазването на мерките за безопасност при използването му.
Добре, че са само две свещи, а не 70! ...