:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Георги Никлев
ВАРНЕНСКИ ЕСЕННИ ИМПРЕСИИ - ЧАСТ ПЪРВА
От специалния кореспондент на „Морски вестник“

Обичаш ли Морето - ставай рано, много рано и го гледай с любов и признателност! С респект и уважение. Тогава ще изпиташ една взаимна наслада от общуването. И най-добре в началото на септември. Това го научих още като много малък и до ден днешен не пропускам всяка възможност да съзерцавам в ранни зори варненските изгреви. Но знам, че и прекрасното ни Море отвръща с нежност и привързаност.
Този път решихме с жена ми да се любуваме на морската шир не от борда на яхта, а от последния етаж на една висока сграда северно от Варна и то в продължение на цели две седмици. Ставахме в 5 или 5,30 ч. всяка сутрин и се наслаждавахме на неописуемата феерия от цветове, аромати и шумове. Омаяни и запленени от красотата, по някой път пропускахме особено атрактивен кадър, но така става винаги, когато емоциите са повече от допустимия минимум.
Убедени сме, че снимките ни не са на професионално ниво, но пък и  нямаме никакви претенции в това отношение.
Надяваме се, че и читателите на „Морски вестник“ ще споделят нашите искрени чувства.

Георги НИКЛЕВ
Снимки: Мишел и Жоро НИКЛЕВИ
От пръв поглед си личи, че от тези мъже лъха неприкрит чар и онзи  неотразим сексапил, който така много се харесва на жените. Радвайки се на прекрасното време, тези достолепни представители на силния пол  обсъждат световните дела на фона на обновеното варненско пристанище. Кои са тези мъже, ще стане ясно в ЧАСТ ВТОРА на този репортаж, но ако някой ги познае преди това, моля да пише до редакцията на вестника. Предвидени са и три много атрактивни награди за победителите.
Снимка: Мишел