:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Георги Никлев
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: 30 МИЛИОНА ПАУНДА
ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ ЗА RYA


Олимпийски факти и обстоятелства: британската кралска ветроходна асоциация получи 30 милиона паунда държавна субсидия за подготовката си за летните олимпийски игри в Бразилия - 2016-та година!

Както съобщиха „изключително добре информирани източници”, тази сума е дадена на Royal Yachting Association (RYA) за подготовка на отборите, които са включени в тази асоциация. Липсват всякакви други коментари. А и не са необходими.
Аз пък си позволих само една малка умишлена грешка и то в самото начало! Сумата не е точно 30 милиона, моля да ме извините, а 30 151 300 паунда ... И нула стотинки, както би казал някой закоравял
Ben Ainslie развява гордо британския флаг след победата си на Олимпийските игри в Лондон - 2012.
счетоводител с безизразен поглед и протрити ръкавели. Това е първият факт.
Само с един златен и четири сребърни, британците завършиха втори по медали след вездесъщите австралийци на Олимпиадата в Лондон. Това е вторият, също неоспорим факт.
Сега, обаче, ще започнат - убеден съм в това! - приказките около, поради и въпреки обстоятелствата. Казано с други думи, демагогията, фалшивите надпявания и надлъгвания. Кое би трябвало да бъде на първо място - успехите или средствата за подготовка на отборите? Ама защо не казахте по-рано? Че къде остана, другари, държавата? И т.н и т.н. Както, впрочем, преди и СЛЕД всяка олимпиада.
Това е положението. Аз отразих, каквото можах, пък знаещите и отговорните (!) да направят повече. Не САМО за себе си, естествено, но и за нЕкои други федерации по ветроходство.
Георги НИКЛЕВ
Снимка: onEdition