:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Георги Никлев
МАРТЕНСКИ МОРСКИ ИМПРЕСИИ
Студените зимни дни предразполагат много фотографи, любители и професионалисти, да търсят онези уникални мотиви, които са свързани по някакъв начин с прекрасното Море. Някои от тях са търсени, други се появяват внезапно, изчезват завинаги и само бързината и майсторството на хората зад обективите ги запазва завинаги.
Предлагам на читателите на „Морски вестник” четири много  иносказателни снимки, твърде различни по съдържание, но обединени от любовта на човека към безкрайната водна шир.
Георги НИКЛЕВ
Рибарят Конрад Фишер хвърля мрежите си в Балтийско море вече 50 години, но този улов е може би най-странният и ценен за него. В неговите мрежи е попаднала най-старата (за сега!) поща в бирена бутилка, изпратена до неизвестен получател преди повече от 100 години. Снимка: Уве Песлер – DPA
Младите гръцки ветроходци не са притеснени от присъствието на американския атомен самолетоносач USS Geoge H.W. Bush, стоящ на котва недалеч от Атина.
Бали, Индонезия. Капитанът на Queen Mary 2 стои невъзмутимо на булба на своя огромен кораб. Много харесвам хора с ярко изявено чувство на хумор и креативност, които се отличават рязко от сивата и безлична тълпа. Снимка: James Morgan/AFP
Прекрасни буреносни облаци над Mollymook Beach/Sydney. Снимка: David Gray/REUTERS