:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Георги Никлев
НОВА ЯХТЕНА ЕЛЕКТРОНИКА НА ФИРМАТА SIMRAD
Фирмата SIMRAD предлага дългоочакваната безкабелна система за връзка, контрол и управление на цялата своя навигационна електроника. Системата се нарича Go Free Wireless и позволява безкабелната размяна на данни между всички Simrad-NSS мултифункционални дисплеи, таблети и смартфони. Това нова система се състои от свободния софтуер Go Free Viewer and Control App и хардуера Simrad Wifi -1- Netzkoppler.
През App, създадена за iPad, биха могли да се управляват всички NSS функции. По този начин се дублира NSS – дисплея върху таблета и контролира много ефективно редица други системи като ZOOM, RADAR, SONAR и пр., както и обслужването на SonicHub – Entertainmentsystems. Хардуерът е Multi-User, позволявайки по този начин на много уреди да комуникират с NSS – дисплеи.
За разлика от други конкуренти, Simrad GoFree е отворена платформа (Open Data Protocol). По този начин се допускат и други фирми и лица да предлагат апликации за системата, като например включването на андроидни уреди към навигационната система.
Simrad Wifi – 1  струва в момента 237 евро, а GoFree Viewer и Control App могат да бъдат свалени в Apple Store.
Георги НИКЛЕВ
Снимка: Navico
Simrad GoFree свързва веднага плотера на NSS – серията с iPad и iPhone, а след време вероятно и с андроидни системи и уреди.