начало
избор на брой
"Морски колекции"

Пощенско-филателното издание, което бе валидирано на 8 април 2011 г. в официална обстановка.
Специално изработеният масивен настолен плакет в луксозна кутия.
Специалният луксозен албум (Prestige Book), който представя 10-годишната биография на BLACKSEAFOR на английски език.
Протоколната снимка на официалните лица, взели участие в отбелязването на 10-та годишнина от създаването на оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOR (Black Sea Naval Cooperation Task Group) на 7 и 8 април 2011 г. в Истанбул. Снимка: https://www.blackseafor.org
Церемонията по награждаването на командващите ВМС на черноморските държави с юбилейния медал „10 години BLACKSEAFOR”.
Снимка: https://www.blackseafor.org
Вицеадмирал Пламен Манушев преди да напусне кабинета на командира на ВМС.
АКСЕСОАРИ ПО ПОВОД 10-ТА ГОДИШНИНА НА
BLACKSEAFOR

10-та годишнина от създаването на оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOR (Black Sea Naval Cooperation Task Group) бе тържествено отбелязана на 7 и 8 април 2011 г. в Истанбул, при домакинството на ВМС на Турция. Южните ни черноморски съседи демонстрираха образцова организация и PR-кампания, резултат от която бяха и няколко аксесоара, които ви представяме сега.
На юбилея бе посветено пощенско-филателно издание, което бе валидирано на 8 април 2011 г. в официална обстановка. Пликът е с оригинална пощенска марка, също издадена в чест на 10-та годишнина от създаването на оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOR. На нея са изобразени логото и корабният флаг на оперативната група, на фона на носовата част от палубата на боен кораб, който преминава край фар. Основното изображение е отново логото на BLACKSEAFOR, под което върху разгъната лента е изписан девизът: All Together and Forever („Всички заедно и завинаги”), под който преминават всички начинания по време на юбилейните тържества. Освен за масова продажба, няколко екземпляра от пощенско-филателното издание са „опаковани” в специален плексигласов прозрачен плик и връчени на официалните лица.
Основното изображение на пощенско-филателното издание е сюжет и на специално изработения масивен настолен плакет в луксозна кутия. Носещата част на кутията е покрита с морскосиньо кадифе, а вътрешната част на капака - с бяла коприна, върху която е поставена метална плочка с дарствен надпис. Пластина от лек бял метал поддържа капака в отворено положение.
На юбилея е посветен и специалният луксозен албум (Prestige Book), който представя 10-годишната биография на BLACKSEAFOR на английски език. Изданието се помества в луксозна кутия от импрегниран картон и оформена в малко по-семпли (в сравнение с корицата на албума), но добре подбрани тонове. Интересното е, че тук не се представя девиза от пощенско-филателното издание и от настолния плакет, а се афишира популярния мускетарски девиз: ... one for all, all for one! („... един за всички, всички за един!”).
На този етап не можем да ви представим само юбилейния медал „10 години BLACKSEAFOR”, който бе връчен на командващите ВМС на отделните черноморски държави по време на честванията.
Описаните до тук аксесоари ни бяха предоставени за заснимане от вицеадмирал Пламен Манушев, в деня, в който освободи кабинета на командира на ВМС в Адмиралтейството във Варна и пое към София, където прие длъжността заместник-началник на Отбраната в Министерството на отбраната. „Морски вестник” му изказва благодарност за досегашното тригодишно взаимнополезно сътрудничество и му пожелава успехи на новото поприще.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Снимки МОРСКИ ВЕСТНИК