начало
избор на брой
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: „SHIPWRECKS – ПОДВОДНА
ФОТОГРАФИЯ НА ВЛАДИМИР ЖИВКОВ”

Първата книга за 2013 г., издадена от ИК „Морски свят”, е „SHIPWRECKS – подводна фотография на Владимир Живков” (ISBN 978 – 954 – 9484 – 29 - 8). Представяме албума с удоволствие не само защото сме издатели на книгата, но и защото такива издания все още са голяма рядкост у нас.
На 36 страници Владимир Живков публикува интересни снимки от своите спускания (най-вече в Червено море), но „за цвят” има и няколко „надводни” фотографии, които са не по-малко въздействащи като авторско послание. Дава площ за изява и на свои приятели – подводни фотографи, на две страници от албума.
Черноморските фотографии са адресирани към участието на автора в няколко научно-изследователски експедиции, организирани от командването на ВМС и Военноморския музей: до потъналите на дъното пред нашето крайбрежие руски ескадрен миноносец „Лейтенант Пущин” (бордовият надпис на кораба е на двете корици на албума) и съветската подводница Щ-211, до немската (евентуално плавала под български флаг) подводница тип UB-1 по време на Първата световна война.
Всеки, който желае да си закупи (на символична цена!) изданието, може да го придобие в павилиона на входа на Военноморския музей във Варна.
„Морски вестник” желае на Владимир Живков нови творчески успехи както с фотоапарата, така и с перото, както под водата, така и над водата!
МОРСКИ ВЕСТНИК

Още за Владимир Живков в „Морски вестник”:
29 август 2011 г. Friends & Diving откриха потопен немски десантен кораб
9 февруари 2012 г. Елате в Каварна през лятото! (зимен фоторепортаж)
10 февруари 2012 г. Шабла-Тюленово през зимата: сурова красота, която респектира
17 септември 2012 г. „Волго-Балт 38”: между красотата на Алина и тъгата от разрухата
13 февруари 2013 г. 23-24 февруари т. г. в София: III-и Международен фестивал за подводни филмиКорицата на албума.
Владимир Живков на борда на аварийно-спасителния кораб на ВМС „Протео”, преди поредното гмуркане до останките на „Лейтенант Пущин”.
В Червено море, където заради ефектния кадър Тошко Димитров застава за снимка там, където никой не трябва да се доближава.
Край топа на мачтата на потъналия в Червено море SALEM EXPRESS.
От цикъла „Елате в Шабла през лятото” (2012 г.). Снимката е публикувана за първи път в „Морски вестник”.
Втората корица на албума.