НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 КОРАБ „СТАРА ПЛАНИНА” ПРЕНАСЯ 39 000 ТОНА
ХЛЕБНА ПШЕНИЦА ЗА ГЛАДУВАЩИТЕ В ЕТИОПИЯ

От Пристанище Варна-изток отплава корабът на Параходство „Български морски флот” АД „Стара планина” с капитан Тодор Милев. Плавателният съд бе натоварен под строгия контрол на санитарни инспектори с над 39 000 тона хлебна пшеница за гладуващите в Етиопия. Сделката за транспортирането е сключена от наемателя на кораба с етиопското правителство, което взема мерки за изхранването на населението в бедстващи региони в страната. „Стара планина” е четвъртият пореден кораб на Параходство БМФ АД по тази дестинация. Това говори за високия
професионализъм на екипажите, които не допуснаха
никаква рекламация относно количеството и качеството на превозваното зърно, предназначено за изхранване на жители на африканската държава.
Заедно с пшеницата, „Стара планина” пренася и няколко десетки тона специални хартиени торби, в които пшеницата ще бъде пакетирана след разтоварването в пристанище Джибути.
При натоварването на кораба Пристанище Варна-изток постигна рекордната за тази година цифра от 8527 тона пшеница за едно денонощие. „Стара планина” е един от най-новите кораби на Параходство БМФ АД - той вдигна флаг през м. юни 2007 г. и в досегашната си експлоатация показва много добри резултати. Капитан Тодор Милев е един от най-младите капитани на Параходството. До неотдавна плаваше като старши помощник-капитан на контейнеровоз. Той бе промотиран за длъжността капитан на „Стара планина” само след един месец плаване като старши помощник-капитан на същия кораб.
Пресцентър на Параходство БМФ АД
Снимка Параходство БМФ АД
Kорабът на Параходство „Български морски флот” АД „Стара планина”