НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ДА ПОМОГНЕМ НА 5-ГОДИШНАТА МИХАЕЛА ПЕТРОВА!
Отправяме към читателите на „Морски вестник” молба за съдействие, за да помогнем на една майка да спаси дъщеричката си и я върне в света на здравите, усмихнати и жизнени деца.
През януари 2011 г. Михаела Петрова, трябва да посети клиника „Биокорекция“ - Израел за четвърти път. Този път за лечението на малкото чаровно момиченце са необходими 12 265 евро, като в сумата не са включени самолетни билети, хотел и транспорт до лечебното заведение.
Благодарение на медиите и всички които се отзоваха до сега, в края на м. юли т.г. детето и майка му Дарина Господинова бяха за трети път в Израел. След прегледа там и направената адренограма, проф. Василиев е изразил обнадеждаващото мнение, че Михаела има шансове да се възстанови напълно и да тръгне на училище с връстниците си.
В рамките на една година бяха постигнати завидни резултати. Чрез методът на проф. Василев момиченцето вече седи, пълзи, върви по-стабилно хваната за ръце. Има сериозен напредък в интелектуалното развитие на детето.
На този етап в дарителската сметка на Михаела има 1427 лв. Удачна форма за набирането на останалите необходими средства са съобщенията, които всеки един от нас може да си позволи. Текстът на мобилното съобщение трябва да бъде : ”DMS MIHAELA” на номер 17777 за всички абонати. Цената е 1,20 лв. с ДДС.
Припомняме, че Михаела Петрова е на 5 годинки. Детето страда от
детска церебрална парализа - спастична форма, и епилепсия. На 13-ия ден от раждането си тя развива бактериален менингоен цефалит и бива приета в тежко състояние с оток на мозъка в УМБАЛ „Св. Марина”. Следва лечение в Украйна, но през януари 2009 г. по разказа на майка й Дарина Господинова, Михаела получава първия си гърч и оттогава започват сериозните проблеми. Въпреки лекарствата, предписани от столична клиника, състоянието й се влошава и гърчовете се увеличават по 3-4 на денонощие, получава косопад и пр. За израелската клиника, научава от форум в интернет. Събира необходимите средства с помощта на роднини и се решава на лечение по метода на „Биокорекция“.
Откакто е започнало лечението си там, детето не е имало гърчове и близките са силно обнадеждени. На 18 ноември 2009 г. те изпращат молба за помощ до Министерството на здравеопазването, от където получават отказ.
В края на 2009 г. с помоща на медиите бе дадена гласност за набиране на 20 000 евро необходими за лечението на детето през 2010 г.
Телефонът за връзка с майката на Михаела Дарина Господинова е: 0886 913 716

Сметките са дарителски на името на Михаела Петрова
Про Кредит Банк
IBAN: БГ
BG49PRCB92301029819412
EUR
BG90PRCB92301429819417
BIC: PRCBBGSF
Или
”DMS MIHAELA”
на номер 17777
за всички абонати.
Цената е 1,20 лв. с ДДС.