НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ЛЮБОВТА ЛУДУВА ВЪВ ВАРНЕНСКОТО ЕЗЕРО
По утвърдена традиция, ВМС са съорганизатори на международния филмов фестивал „Любовта е лудост”, който ежегодно се организира във Фестивалния и конгресен център (ФКЦ) – Варна. Участниците и официалните гости с нетърпение очакват морската разходка с кораба „Капитан І ранг Димитър Добрев” от Военноморска база Варна и тя се състоя и този път, само с тази разлика, че бе във Варненското езеро. Лошото време в морето бе причината за промяната на маршрута, но пък така пък стана и още по-интересно. Повечето от гостите на борда не познаваха бреговете на Варненското езеро и за тях разходката се оказа не по-малко атрактивна, отколкото в морето.
А иначе, „Капитан І ранг Димитър Добрев” с командир капитан ІІІ ранг Атанас Атанасов прие на борда си и звезди, и поклонници, и творци, и меценати. Сред най-ухажваните бяха известната актриса Йоана Буковска и новоизгрялата звезда Ивайло Захариев (от сериала „Под прикритие”). Но всемогъщият бог на моретата и океаните Нептун (и този път: дивизионният механик капитан ІІІ ранг Николай Стоилов) не даваше преференции на никого. Той покръсти всички, които за първи път се качваха на кораба. Дори поиска от асистентите си леко да пообръснат Ивайло Захариев, за да го изкарат от „прикритието” му. Виж, асистентите, си позволяваха, с негласното разрешение на Нептун, да своеволничат (в рамките на допустимите от филмовото изкуство норми, разбира се). Ако дамата, кандидат за свидетелството за морско кръщение, бе с хубави крака, „обработката” им продължаваше прекалено дълго, за сеир и радост на мъжката публика. По същия начин се постъпваше и с дамите, които притежаваха по-голяма гръдна обиколка – те задължително преминаваха през „преслушване”... Само директорът на ФКЦ старшина ІІ степен от резерва Илия Раев се правеше не невъзмутим американец – като матрос той е отбивал службата си именно в дивизиона, към който е „Капитан І ранг Димитър Добрев”, и се чувстваше като у дома си.
На раздяла, всички пътници благодариха на любезните домакини и изразиха надежда, че след година ще бъдат отново гости на кораба.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Фоторепортаж: мичман Гинчо ГИНЧЕВ
Всемогъщият бог на моретата и океаните Нептун (и този път: дивизионният механик капитан ІІІ ранг Николай Стоилов) радушно приветства всички, но не даде преференции на никого...
Ако дамата, кандидат за свидетелството за морско кръщение, бе с хубави крака, „обработката” им продължаваше прекалено дълго, за сеир и радост на мъжката публика.
По същия начин се постъпваше и с дамите, които притежаваха по-голяма гръдна обиколка – те задължително преминаваха през „преслушване”...
Нептун поиска от асистентите си леко да пообръснат Ивайло Захариев, за да го изкарат от „прикритието” му.
Морско кръщелно свидетелство получиха представители на всички възрасти.
Само директорът на ФКЦ старшина ІІ степен от резерва Илия Раев се правеше не невъзмутим американец – като матрос той е отбивал службата си именно в дивизиона, към който е „Капитан І ранг Димитър Добрев”, и се чувстваше като у дома си.
Йоана Буковска (в ляво) позираше с усмивка на фоторепортерите.
Командирът на „Капитан І ранг Димитър Добрев” капитан ІІІ ранг Атанас Атанасов видя на хоризонта нови надежди за развитието на българското кино.