НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 СМЯНА НА ВАХТИТЕ ВЪВ ВОЕННОМОРСКА БАЗА
ВАРНА

Вчера във Военноморска база Варна се състоя тържествен ритуал по сдаване на длъжността „командир” на най-старото ни флотско съединение. Ритуалът премина с участието на командира на ВМС контраадмирал Пламен Манушев и неговия заместник комодор Румен Николов. Тържеството бе уважено и от областния управител на Варна капитан ІІ ранг от резерва Данчо Симеонов. Бе прочетена заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов, с която досегашният командир на базата комодор Емил Ефтимов се освобождава от тази длъжност във връзка с назначаването му за заместник-ръководител на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност“ в щабквартирата на НАТО в Брюксел. Комодор Ефтимов връчи на своя приемник капитан І ранг Коста Андреев символа на командирската длъжност в базата – флотска сабя, а получи от него за спомен своя командирски флаг. Бъдещият наш представител в НАТО целуна бойното знаме на базата и заедно с официалните гости прие тържествения марш на представителните части от корабните и бреговите поделения.
По-късно комодор Ефтимов с моторен катер обиколи корабите от базата и си взе довиждане с екипажите им. Най-емоционална бе раздялата му с екипажа на фрегатата „Смели”, която бе неговият флагмански кораб.
Морски вестник
Снимки мичман Гинчо ГИНЧЕВ
Досегашният командир на базата комодор Емил Ефтимов прие за последен път строя на най-старото ни флотско съединение.
Бе прочетена заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов, с която досегашният командир на базата комодор Емил Ефтимов се освобождава от тази длъжност във връзка с назначаването му за заместник-ръководител на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност“ в щабквартирата на НАТО в Брюксел.
Комодор Ефтимов връчи на своя приемник капитан І ранг Коста Андреев символа на командирската длъжност в базата – флотска сабя.
Морският бизнесмен Иван Генов (вляво) поздрави своя брат капитан І ранг Коста Андреев с новото назначение.
Командирът на ВМС контраадмирал Пламен Манушев утвърди приемно-предавателния протокол за сдаването на длъжността „командир на Военноморска база Варна”.
Комодор Ефтимов с моторен катер обиколи корабите от базата и си взе довиждане с екипажите им. Най-емоционална бе раздялата му с екипажа на фрегатата „Смели”, която бе неговият флагмански кораб.
Снимка за спомен пред сградата на щаба на Военноморска база Варна.
Бъдещият наш представител в НАТО целуна бойното знаме на базата.
Капитан І ранг Коста Андреев връчи за спомен на комодор Емил Ефтимов неговия досегашен командирски флаг.