НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ВВМУ: ЗАВЪРШИ УЧЕБНАТА ГОДИНА В
ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СТАРШИНСКИ КОЛЕЖ

От 10.00 часа на 02.07.2012 г. (понеделник) във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се състои тържествен ритуал по завършване на учебната година, повишаване в първо старшинско звание и връчване на свидетелствата за професионална квалификация на кадетите от „Випуск 2012” на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.
За учебната 2011- 2012 година в  Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” бяха приети 34 военнослужещи от поделенията на ВМС за обучение по специалност „Експлоатация и ремонт на корабна техника”. За периода на обучение те изучаваха както военни дисциплини - „Строева подготовка”, „Основи на корабната служба”, „Военно-лидерска подготовка”, „Огнева подготовка”, така и дисциплините „Теория, устройство и осигуряване мореходността на кораба”, „Морско дело”, „Информатика”, „Английски език” и др.
За първа година кадетите от Професионалния старшински колеж се обучават по нов учебен план, утвърден от Министъра на отбраната през 2010 г. В  него практиката на обучаемите  е увеличена за сметка на теоретичната подготовка.
Курса на обучение завърши с успешното полагане на държавните изпити. На завършилите ще се издаде Свидетелство за професионална квалификация и ще се присвои първо старшинско звание. След това те ще бъдат назначени на старшински длъжности в военните формирования  на ВМС.
Старши лейтенант
Росица ЙОРДАНОВА