НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 „НЯМА НИЩО ПО-ЛОШО ОТ ХУБАВОТО ВРЕМЕ”
Увлекателно се чете и последната книга на Павлин Павлов „Няма нищо по-лошо от хубавото време”, издателство „Стено” -  Варна, която вече можете да намерите на книжния пазар. След като издаде първия си роман „Шпионски игри”, филологът , доктор по история и бивш контраразузнавач предложи на любопитните читатели и четвъртия си роман. „Не че съм станал голям писател, но имам голямото желание да представя на своите съграждани и сънародници това четиво”, каза днес Павлин Павлов пред колеги и приятели. Той организира специална среща в хотел „Лондон” на чаша кафе и раздаде книги с автограф.
„Няма нищо по-лошо от хубавото време” (тук има и леко заиграване със заглавието на романа на Богомил Райнов „Няма нищо по-хубаво от лошото време”) е сюжетно продължение на последните две книги на автора. Като много умел разказвач, писателят проследява живота на главния герой Миро Миров и неговата съдба с оглед противопоставянето на шпионските централи на Русия и САЩ, най-големите в света.
Павлин Павлов е работил до 1998 г. в Националната служба за сигурност и това, което е написал в романите си, наред с художествената измислица съдържа и достоверност. Авторът казва, че част от бившите му колеги, както и началници, сами се откриват между героите от повествованието. Последната книга на Павлин Павлов изтъква и нови тенденции в развитието на оперативната работа на разузнавача.
МОРСКИ ВЕСТНИК