НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 През м. юни:
„ЛЯТО ПОД ВЕТРИЛАТА” И „НА КРИЛЕТЕ НА ВЯТЪРА - 2”
Спортният клуб „Лазур” Варна вчера официално представи пред журналисти два проекта, по които ще работи с подрастващи от морска Варна в рамките на един месец. Първият проект - „Лято под ветрилата”, е за деца със специални образователни потребности (суперактивни, със слухови увреждания, аутизъм и др.).  Вече се знае общият брой на тези деца, които треньори от спортния клуб ще занимават с уиндсърф и ветроходство през целия месец юни. Първоначално работата започва с дванайсет деца и възможност да се включат още желаещи. Тази програма се подпомага от сдружение между Бизнес агенция „Варна” и Фондация „Радост за нашите деца”.
Вторият проект на Спортен клуб „Лазур” е за деца в неравностойно социално положение, малцинствени групи, социално слаби, без родители и др. Проектът се казва „На крилете на вятъра - 2” и се реализира успешно за втора поредна година. Тренировките на общо 24 деца на възраст между 12 и 16 години ще бъдат по ветроходство, уиндсърф, гребане с каяк.
Дамите от Спортен клуб „Лазур” Нари Банкова, Силвия Димова и Ваня Аврамова се надяват на успех и тази година, като пожелават на възпитаниците си весело и ползотворно лято.
Светла ТУХЧИЕВА
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
„На крилете на вятъра - 2” ще приобщи към морските спортове и деца в неравностойно положение.