НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ЩЕ ПОДОБРЯВАТ УСЛОВИЯТА ЗА КОРАБОПЛАВАНЕ ПО ДУНАВ
България и Румъния ще работят активно по проектите за подобряване на условията за корабоплаване по съвместния участък на река Дунав. Това стана ясно по време на състоялата се вчера българо-румънска среща в Русе, посветена на съвместни проекти. В дискусиите участва заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев.
Участници в срещата бяха Карла Пайес, координатор на Европейския съюз по реализацията на водни проекти, Чезаре Бернабеи – Генерална дирекция „Мобилност и транспорт” на Европейската комисия, както и представители на заинтересовани министерства от двете държави.
Карла Пайес подчерта, че финансовият ресурс е налице за следващия програмен период и двете държави трябва да работят съвместно за неговото усвояване. По време на срещата бе обсъдено подписването на меморандум, които да установи правната рамка за сътрудничеството между България и Румъния, съобщиха от Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
Подобряването на условията за корабоплаване по съвместния участък на река Дунав е важно условие за по-нататъшното развитие на България и Румъния, смятат и в Европейския съюз.