НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Нова книга – пътеводител:
„100-ТЕ ПЛАЖА НА БЪЛГАРИЯ” 
„100-те плажа на България” е новата книга - пътеводител за Черноморието на варненското издателство „Стено”. Нейният автор Свилен Енев посвещава 320 страници  на българското Черноморие, което, както знае всеки от нас, е изключително красиво, привлекателно и  уникално. Наситено е с архитектурни и археологически паметници, с разнообразна природа, част от която е включена в резервати, за да се съхрани за поколенията. Успоредно с дивата природа и неурбанизираните плажове и места по крайбрежието, тук са и големите ни морски курорти, известни в цял свят, модерни селища и градове като Варна, Балчик, Бургас и Созопол.
В книгата , посветена на 100-те плажа  от Дуранкулак до Резово, читателят ще намери пълна информация за всичко, свързано с природата, атмосферата, местата за хранене и настаняване около плажовете, сведения за цените на чадърите и шезлонгите, атракционите, възможностите за палаткуване или летуване с каравани и кемпер, опциите за плажни и други спорни занимания, риболов, къде да паркирате автомобила си, как да ползвате обществен транспорт, заведения за хранене и развлечения.
Любителите на морското крайбрежие, почитателите на плаж на морския пясък не са имали такъв справочник с интересни илюстрации, снимки с текст, обозначения, географски карти на района, информация от всякакъв характер.
Подробното описание в книгата на Свилен Енев са на базата на лични впечатления и изследване. Плажовете от Дуранкулак до Резово са представени по общини, за които също има информация. Предстои плажният сезон и всеки се нуждае от такъв формат издание в пътната чанта. Ще го намерите в „Хеликон”, Public, Shell, Lukoil, OMV, „Сиела Книгомания”.
Върху втората корица популярната изпълнителка Тони Димитрова е поставила автограф със стихове, посветени на морето.
Първата корица на книгата