НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 АЛАБАЛИЗМИ...
Някой(и) попитал(и) един друг „Какво стана с онова бойко перо Бакалов, защо спря да пише?” Няма как да не спре, нали днес си имаме само един Бойко, за хоп и за гроб, по-добре е повечко да помълчава човек, та човещина нали е, учим се.
Преди няколко дни един уважаван ветеран ме помоли да напиша нещо, което той да издаде, „ама ти пишеш ала-бала работи, та съм поканил и други”. Чак се изчервих от кеф, поставих се на мястото на един Хашек, който силно се възрадвал от това как на пазара одумват неговия Швейк, формения глупак. Колкото Швейк е глупак, толкова и моите драсканици са ала-бала, ама кой да знае! А иначе „ала-бала”-та цъфти и ще я чакаме да връзва. В рубриката в МОРСКИ ВЕСТНИК „За интегриран модел на безопасно корабоплаване” (вж. от Янчо Бакалов: За интегриран модел за безопасно корабоплаване (1) - до Янчо Бакалов: За интегриран модел за безопасно корабоплаване (15) в петнадесет статии именити автори се обединяват около идеята, че... Който е чел, знае каква е идеята, ама ала-бала. И други алабализми е писало бойкото перо, например това, че „Съединението прави цирка още по-голям” (19 октомври 2011 г. Времената се менят – и лозунгите с тях!). Което е почти опровергано, защото „циркът” става все по-креслив и нагъл, но намалява, намалява (вж. съдбата на „Български цирк”). Или че икономиката е икономична, но файда никаква, а нашият град си е нашият град – и вашият град също.
Или както пееше някога Саркис Мухибян „... Лошо днес отива занаятът, даваме ги и по две за лев”.

P.S.
В редакцията на МОРСКИ ВЕСТНИК се получиха снимки, от които става ясно къде вилнее бойкото перо Бакалово – труди се да доизгради развитото капиталистическо общество, има си и подобаваща подкрепа, дай Боже всекиму!