НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 НА ГРЪЦКИЯ О-В ХИОС ДИСКУТИРАХА ОПАЗВАНЕТО НА
МОРСКАТА СРЕДА В ЕС

Капитан І ранг доц. д-р Калин Калинов, зам.-началник по учебната и научната част на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” се завърна от Гърция, където участва в четиридневен семинар под мотото „Обучение за промоциране и прилагане на рамковата политика на Европейския съюз за морската среда”. На о. Хиос, Гърция, представители на Гърция, Турция, Украйна, Румъния, Грузия, Армения, Азербайджан и България изслушаха лекторите от Международния център за морски изследвания и традиции по въпросите на опазването на околната морска среда. Събитието се проведе в рамките на Международния екологичен проект „Персей”. Домакин на форума бе Фондация „Мария Цакос”.
Бяха представени различни виждания и методи за оценка на екологичното състояние на морската среда, като в заключителната част на форума, всички страни участници дадоха своите мотивирани предложения по проблемите за опазване на чистотата на морето и бреговата ивица, каза още капитан І ранг Калинов.
Представителите на гръцката работна среща от българска страна са били двама души - доц. Даниела Тотева - Жейнова от Техническия университет –Варна, и капитан І ранг доц. д-р Калин Калинов, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.
Светла ТУХЧИЕВА
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
Капитан І ранг доц. д-р Калин Калинов