НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ДОБРА СНИМКА НА МОТОРЕН КОРАБ „ГАБРОВО”
През м. април 2010 г. публикувахме информацията 45 години от вдигането на флага на м/к „Габрово”. Не успяхме тогава обаче да ви предложим качествена снимка на кораба. Сега допълваме този свой пропуск с две допълнение по темата.
На 29 юни 2011 г. популярният сайт за снимки на кораби https://www.shipspotting.com публикува интересна снимка на м/к „Габрово” (GABROVO - IMO 6600084), която можете да намерите на адрес: https://www.shipspotting.com/
Не бихме ви я препоръчали като качествено изображение, макар да е направена на 12 ноември 1982 г. в естуара на вливащата се в Северно море река Емс и дава реална представа за външния вид на кораба пет-шест години преди продажбата му от Параходство „Български морски флот” на чуждестранен корабособственик.
Тези дни обаче (17 юни 2012 г.) този сайт качи една добра, при това цветна снимка: https://www.shipspotting.com/ Тук изображението е качествено, а външният вид на „Габрово” не е съвсем за снимка, но само този, който не е плавал, той не знае как изглежда един кораб след труден и продължителен преход от Източна до Западна Европа.
МОРСКИ ВЕСТНИК
М/к „Габрово” в естуара на река Емс, 12 ноември 1982 г. Източник: https://www.shipspotting.com
М/к „Габрово”, няма дата. Източник: https://www.shipspotting.com