НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 КАДРИ ОТ ФИНАЛНИТЕ ЕПИЗОДИ НА „БРИЗ 2012” (ФОТОРЕПОРТАЖ)
И през тази година „Морски вестник” отрази основните моменти от военноморското учение с чуждестранно участие „Бриз”. За финала няма да ви предлагаме дълги анализи и разбори, оценки и перспективи. Решихме да ви представим финалните епизоди с фоторепортаж на нашия читател, приятел и автор Гинчо Гинчев, на когото изказваме специални благодарности. Понякога снимките му са толкова сполучливи, че нямат нужда от текст. Имаме обаче и читатели, които ни се сърдят и държат на класиката – има ли снимка, трябва да има и текст! Така да бъде!
МОРСКИ ВЕСТНИК, Фоторепортаж на Гинчо ГИНЧЕВ
Елемент от бординг-операцията, осъществена от екип на фрегатата „Дръзки” (на снимката – в дясно) на борда на кораба – станция за размагнитване (КСР) „Капитан І ранг Димитър Добрев”. Момчетата от „Дръзки” са печени и си знаят работата, а кръгчето от килватерната струя е специално за читателите!
Командирът на КСР-а капитан ІІІ ранг Атанас Атанасов посреща министъра на отбраната Аню Ангелов и началника на отбраната генерал Симеон Симеонов. Въобще – много отбрана, много нещо, ама няма лошо – щом е за доброто на Флота!
Така наречените VІР-ове на „балкона” на КСР. Всеки един от тях гледа в различна посока, което е добре: значи финалните кадри на „Бриз 2012” са толкова интересни и впечатляващи, че VІР-овете не могат да се концентрират.
Аню Ангелов (в ляво) – строг, но справедлив. И най-вече пестелив!...
След като получи помощта от Флотата, на педя земя може да се развихри и пехотата!
На остров Света Анастасия – евакуационна хуманитарна операция с участието на жива сила и техника. Мястото и скоростта са силно ограничени и без пътни знаци!
Баржата (сиреч малкият десантен кораб проект 106К) го може и това! Грях му на душата на онзи доморасъл стратег, дето побърза да нареже два дивизиона десантни кораби поради това, че не се предвиждало да стоварваме десанти. Ама тези безропотни и непретенциозни работни коне на Флота могат да изпълняват още хиляда други задачи – е, да, ама не!