НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 Пристанище Варна-изток:
ОЩЕ 360 БАЛИ СЕНО ОТПЛАВАХА ЗА ТУРЦИЯ
Снощи от Пристанище Варна-изток отплава регистрираният под флага на Коморските острови моторен кораб BERRA G (IMO: 8721349). Той изнесе поредните количества сено (360 бали) за Турция. Този нов артикул в износната листа на България едва ли ще се отрази на отрицателното салдо в търговията ни с южната съседка, но може да роди поне две хипотези. Първата е, че предвидливите български фермери са натрупали достатъчно много количества сено и сега могат да изнасят част от него. Втората е, че животновъдите ликвидират част от стадата и имат излишно сено, което сега изнасят, за да покрият поне част от загубите си. Истината е сигурно някъде по средата...
А иначе BERRA G е построен през 1985 г. в Zavody Tazkeho Strojarstva
Komarno, Словакия. Дължината му е 116 метра, а широчината – 13 метра (DeadWeight: 3159 t). Собственик и мениджър на кораба е компанията Sim Denizcilik Kocaeli, Турция. Корабът е под наблюдението на Руския морски корабен регистър.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
Регистрираният под флага на Коморските острови моторен кораб BERRA G (IMO: 8721349) по време на натоварването му в Пристанище Варна-изток.