НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 СМЯНА НА СИСТЕМАТА? АЗ СЪМ ЗА КРАЛСТВО
БЪЛГАРИЯ!

Преди години във Варна ст.н.с. І ст. д.б.н. Камен Проданов регистрира Българска национална републиканска партия. Даже кандидатства в изборите за кмет на Варна като председател на тази партия. На учредителният конгрес аз бях посочен като бъдещ активист. Дадоха ми думата за изказване.
- Чакайте – казвам, - аз не съм републиканец по убеждение. Аз съм за монархия (оживление в залата – малката пленарна зала в Община Варна). Монархията, според икономическите науки, е по-евтина институция. Няма да ви занимавам сега и с другите предимства на монархията. Трябва да се свика Велико Народно събрание и да се реши България да стане кралство. Не царство – това вече сме го преживявали, а кралство. Вижте само в Европа колко кралства има – Великобритания, Испания, Дания, Холандия, Норвегия, Швеция, Монако. (Е, е, е защо пък България бе?  - се чува в залата).
- Как защо? Да има в България някой да не е крал? (тишина в залата – всеки си премисля аджеба аз крал ли съм или не съм крал?).
- Крайно време е да изберем един крал – продължавам, - който най-сетне да сложи ред в тази държава, да се види кой колко е крал и защо е крал?
Доц. д-р инж. Траян ТРАЯНОВ
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
На двете табели можете да прочетете посоките за смяната на системата в България. Ако не можете да прочетете, значи са ги краднали... Всъщност, снимката е направена в едно европейско КРАЛство. Така че...