НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 СИНДИКАЛЕН ПРОТЕСТ ПРЕД ВХОДА НА
ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА-ИЗТОК

Повече от сто души се събраха в края на работния ден на протест, организиран от портовите синдикати, пред административния вход на Пристанище Варна – изток. Те афишираха опасенията си, че във връзка с планираното изграждане на зона за отдих с атракционни съоръжения на територията на пристанището, обемът на претоварните операции значително ще спадне и ще се наложи съкращаване на част от тях.
Протестиращите развяваха български и синдикални знамена и издигнаха плакати с надписи: „Мафията вън”, „Стига кражби и продажби”, „Не на тайната приватизация”, „Долу ръцете от Пристанище Варна” и „Град Варна – да остане пристанище на България”.
Изпълнителният директор на Пристанище Варна ЕАД капитан Данаил Папазов заяви пред протестиращите, че тази част от територията на Пристанище Варна – изток на този етап няма да бъде отделена, няма да бъде застроявана и върху нея няма да се изграждат никакви увеселителни съоръжения. Той посочи, че вече е имал срещи с министъра на транспорта Кристиян Кръстев, който е добре запознат с обстановката в Пристанище Варна и е категоричен, че статуквото ще бъде запазено. Данаил Папазов прогнозира, че евентуалното бъдещо намаляване на площта на Пристанище Варна – изток и неговото застрояване с друга инфраструктура би било възможно само след като бъде намерено ново подходящо място за разширение на настоящото пристанище или за изграждане на ново.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
Момент преди началото на протеста пред административния вход на Пристанище Варна – изток.