НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 МАЙСКИ ХОРОСКОП В ТРИ ЧАСТИ
(Част Първа)
Намерих сгодно време да почета. Взех нещо случайно от домашната си библиотека, оказа се Кърт Вонегът, жив доскоро, преживял велики депресии, горещи и студени войни, сексуални и научно-технически революции, и какво ли не още. Отворих напосоки, оказа се страница 90, а там пишеше нещо конкретно за мен: „Прави каквото правиш, Джо, но бъди добър!”.
Само един много добър човек може да поиска това от теб, а аз няма да започна да се превъзнасям, че съм почуствал как авторът ме гледа от небето и т. н., Вонегът не си е падал по такива лигавни и май не ми остава друго, освен да се захващам за доброделие.
Сетих се как - ще ви подаря пълен хороскоп за месец май, който комай може да се окаже и септември (вж. Христо Смирненски наопъки, „Септември ще бъде Май”, ама ядец), нали за тогава се чака преиграването на парламентарните избори, които ние с вас след две седмици благополучно ще издъним.
И като така - хороскоп на всички и за всичко, напълно безплатно, истината гарантирана и ратифицирана, после ще ви кажа как.
Зодия РИБИ:
Сигурно нещо ви тревожи, може би е в любовта, може да сте останали я без работа, я без пари, я и двете... Моля ви, не обръщайте внимание на дреболии, запазете самообладание, идете до най-близката будка за вестници, купете си някой шарен, отворете на рубриката с предизборните платформи и почетете. Какво ви казах - светът е хубав, едно прекрасно място за живеене! Само след няколко седмици новите управляващи ще вземат в ръце инициативата и ще оправят, ще донаместят, ще подпрат, построят,
Когото и да изберем, бъдете спокойни: Фискалният резерв е непокътнат! Идеята за тази илюстрация е на Туко Рамирез Ел КОМАНДАНТЕ
издигнат, разгонят, преобразят, реформират, опънат, вие само стойте по-далеч, да не би...
Ще гласувате, хороскопът ви точно показва, че ще гласувате, а за кого - вие си знаете.
Зодия Водолей:
Дошло е време да дадете простор на творческите си способности. Не спирайте да създавате, съзиждайте, сътворявайте, дайте воля на фантазията си и помнете, че вашият шанс е тук и чака да го прегърнете! Участвайте в парламентарните избори, гласувайте непременно творчески и знайте, че изборът ви е правилен. Родените „преди девети” най-вероятно ще гласуват за някоя соцпартенка, тези, които ги е помързявало да си учат уроците, като едното нищо ще прегърнат бюлетината на „милиционерска задруга”, но „какво тук значи някаква си личност”, както е казал Моряка от Пиринския край. Гласувайте с ясното съзнание, че бардакът си е бардак и със стари, и с нови кранти. Ех, живот, здравей, здравей!
Зодия КОЗИРОГ:
Чувствате умора, нуждаете се от семеен уют, а също и да побродите с любимите хора на воля сред природата. Направете го, това ще ви зареди с нови сили, но помнете, че денят на парламентарните избори не е подходящ за бране на гъби. Вятърът, който ще задуха след това, като едното нищо може да ви духне под опашката. Така че - гласувайте!
Зодия СТРЕЛЕЦ:
Финансовите проблеми, които ви преследват напоследък, скоро няма да отшумят. Дано се почувствате по-добре, щом ви кажа, че не сте само вие. Ваши другари по съдба са (не се чете - бел. ред.). Сигурно ще ви бъде приятно да узнаете, че много скоро ви очакват силни любовни трепети, бих казал дори - сексуални, непосредствено след деня на парламентарните избори. Очаквайте още щом бъдат обявени изборните резултати, от всички страни да се разнесат страстни вопли: „Аз на тези мога ли да им го..., „Кой ни ги навря тия бе, дайте ми го, да видите аз него какво ще го правя” и прочия. Радвайте се, добрите хора, които проявяват внимание към вас, никога няма да се свършат!

Бай ЯНКО (Джо)

(Следва)