НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 НОВИ УСПЕХИ НА ВЕТРОХОДЦИТЕ ОТ
НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯ

Националния отбор на България по ветроходство се завърна от Балканското първенство, което се проведе на Охридското езеро в Македония. Отборът ни бе представен от 9 момичета и момчета в клас  „Оптимист”, 4 състезателя в клас „Лазер 4.7”, 2 девойки „Лазер Радиал”, 2 екипажа в „470” и трима състезателя клас „Фин”.
Отново с отлично представяне и Балканска шампионска титла ни зарадва  най-добрия ни ветроходец в последните години Димитър Красимиров  Вангелов – „Несебър Яхт Клуб”, който беше безапелационен и записа само  първи места във всички проведени гонки! Бронзов медалист в същия клас  е Анастас Петров - ОМК „Несебър”, а на четвърто място се класира Атанас  Кобарелов - ЯК „Черноморец Бургас”.
В клас „470” най-добрият ни женски екипаж Яна Маркова/Инна Илиева  водеха в класирането през цялото състезание, но след дисквалификация в  една от гонките останаха на второ място, но с карането си доказаха, че са  най-добрият женски екипаж на Балканите!
В клас „Лазер 4.7” на крачка от почетната стълбичка - 4 място, остана  Живко Йорданов ЯК „Порт Бургас”, а  при момичетата първа се класира Мариела Николова от „Бриз” - Варна.
В най-масовия клас при „Оптимист”-ите първи от българите се  класира  Христо Русев – Черноморец Бургас -10 –ти, 12 –ти Димитър Вангелов -ОМК „Несебър”, 14 – ти Иван Япаджиев – „Циклон” Поморие, при момичетата  младша възраст втора се класира Катрин Събева  - ЯК „Черноморец” Бургас!
Балканското първенство в Охрид за пореден път доказа, че ветроходците на България са една от водещите сили на Балканите.
Българската федерация по ветроходство се готви за следващото голямо състезание, което ще събере елита на ветроходците в Черноморския регион  - регата Black Sea Cup 2013 – от 3-6 октомври 2013 година в Бургас.

Любена НАЧЕВА,
изпълнителен директор на Българската федерация по ветроходство
Награждаване на победителите – дами, в клас „470”, където се отличи най-добрият ни женски екипаж Яна Маркова/Инна Илиева.
Балканското първенство в Охрид за пореден път доказа, че ветроходците на България са една от водещите сили на Балканите.