НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ТРЕТИ ДИВИЗИОН НА ВОЕННОМОРСКА БАЗА
ВАРНА Е ОЩЕ ЖИВ!

Това си казаха участниците в тържеството по случай 43-та годишнина от създаването на бившия Трети дивизион миночистачни кораби и първата година от основаването на неговия приемник – Отряд противоминни кораби в Пункта за базиране Варна. На тържеството присъстваха членове на сдружението „За чисти и безопасни фарватери”, настоящи и бивши адмирали, офицери, старшини и матроси, служили в дивизиона или свързани с него.
Участниците в тържеството и личният състав на отряда противоминни кораби бяха приветствани от командира на Военноморска база - ВМС комодор Митко Петев и от първия командир на дивизиона о.з. капитан І ранг Йото Т. Йотов. Председателят на сдружение „За чисти и безопасни фарватери” и бивш командир на дивизиона о.з. капитан І ранг Веселин Русинов обяви решение на управителния съвет на сдружението и връчи грамоти на отличили се военнослужещи. От името на личния състав на отряда противоминни кораби и на сдружение „За чисти и безопасни фарватери” бяха положени цветя на паметника на загиналите при миночистене български военни моряци.
Добър или лош факт е това, че броят на присъстващите ветерани бе по-голям от настоящия личен състав на поделението? Този въпрос остана в пространството на иначе празничната атмосфера. За участниците в тържеството и техните семейства сдружение „За чисти и безопасни фарватери” организира екскурзия и разглеждане на парка и двореца м правителствената резиденция Евксиноград.
С минута мълчание и падане на колене бе почетена паметта на загиналите при миночистене български военни моряци.
Участниците в тържеството и личният състав на отряда противоминни кораби бяха приветствани от командира на Военноморска база - ВМС комодор Митко Петев.
Личният състав на Отряда противоминни кораба в Пункта за базиране Варна.
Председателят на сдружение „За чисти и безопасни фарватери” и бивш командир на дивизиона о.з. капитан І ранг Веселин Русинов обяви решение на управителния съвет на сдружението и връчи грамоти на отличили се военнослужещи.
За участниците в тържеството и техните семейства сдружение „За чисти и безопасни фарватери” организира екскурзия и разглеждане на парка и двореца на правителствената резиденция Евксиноград.
Командирът на Отряда противоминни кораба в Пункта за базиране Варна капитан ІІ ранг Георги Николов положи цветя пред паметника на загиналите при миночистене български военни моряци.