НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ВЪВ ВМС СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ЙОРДАНОВДЕН
Във връзка с провеждането на 6-ти януари 2014 г. на църковния ритуал „Велик Богоявленски водосвет” и хвърляне на кръста в морето, на 2 януари 2014 г. от 10.00 до 11.30 часа водолазна група от военно формирование 28580 - Варна извърши водолазен оглед в акваторията на Първа буна. По време на огледа не са открити опасни подводни обекти, застрашаващи здравето и живота на участниците в ритуала. На 6-ти януари 2014 г., непосредствено преди провеждането на мероприятието, ще бъде извършен контролен водолазен оглед, съобщиха от Връзки с обществеността на ВМС.
На 6 януари – Богоявление, от 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков” пред сградата на Община Бургас, ще се състои военен ритуал „Водосвет и благославяне на частите и техните бойни знамена” с участието на представителни части от Бургаския гарнизон, организиран съвместно със Сливенска метрополия и Община Бургас. Строя ще бъде приет от началника на гарнизон Бургас и командир на Военноморска база – ВМС комодор Митко Петев. От 11.30 ч. пред бюст-паметника на Христо Ботев в Морската градина на град Бургас, ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя по повод 166 г. от рождението му. В ритуала ще участва представителен блок от Военноморска база – ВМС, съобщиха от отделение „Връзки с обществеността” на военно формирование 54950 - Бургас.
Водолазна група от военно формирование 28580 - Варна извърши водолазен оглед в акваторията на Първа буна. Снимка Пресиян ПАНАЙОТОВ