НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТА!
По повод: 22 януари 2014 г. Протест против строежа на малцинствен блок на зелена площ в ж.к. „Възраждане”

Уважаеми господин Калъчев!

Не Ви познавам, но това писмо, под което сте се подписали, ме трогна до болка. То ми спомни онези няколко дни по време на последната Коледа, когато си бях дошъл във Варна. Това бяха тъжни дни, които не съм преживявал отдавна. Видях една порутена и грозна Варна, в която няма чиста фасада и нормален тротоар. При това – под носа на също така грозната Община, с напразно излъскани тъмни стъкла и с онази купчина камъни, останали като зловещ спомен.

Вашият протест е Обща кауза. Време е да спрем тези безродници, които в последните две десетилетия с неистово дръзновение тласкаха Варна към дъното на нейното съществуване. Превръщаха жителите в полу-човеци, за да могат да ги ползват като слепи избиратели. Целта им е ясна – изтласкване на варненци от града и неговото последващо изкупуване на безценица. Този похват е описан в книгата на Марио Пузо „Четвъртият Кенеди”. Така в определи зони на Ню Йорк, местните власти в комбина с мафиотските босове и с прякото бездействие на префекта стимулират дребната престъпност, за да свалят цената на имотите и след това ги изкупуват на безценица в полза на богатите.

Заселването, от което се притеснявате, не е случайно. По този начин се търси и осигурява „висок избирателен потенциал” за „правилните кандидати”.
Това е началото. Засега – „Възраждане”, а скоро и в район „Приморски”.
Няма вражеска държава, която да е в състояние да ни нанесе такива поражения.
Днес Варна се нуждае не от проливане, а от преливане на кръв. Нямам идея, кой може да бъде донорът, но се нуждае.
Къде е елитът на университетска Варна?
Днес Варна се нуждае от своите АДМИРАЛИ на разума!!

Проклети да са гробокопачите на този прекрасен град, построен наполовина от моя баща и от бащите на тези – които днес го разрушават!

Нека вашият протест даде началото на сформирането на един

НАЦИОНАЛЕН.ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА СПАСЕНИЕ НА ВАРНА!
Бъдете внимателни с медиите, които ще ви хвалят и ще ви „подкрепят”.

Искрено Ваш:
Миглен Шишков
София
22.01.2014 г.