НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 „ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ” ВЪВ
ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Във връзка с отбелязването на Международния ден на детето на 31 май 2014 г., събота, от 10:00 ч. до 12:00 ч., Военноморските сили ще проведат „Ден на отворени врати” в част от формированията си в градовете Варна и Бургас.
Бургаските малчугани и родителите им ще могат отблизо да разгледат корабите и да научат интересни факти за дейността на военните моряци от Пункт за базиране Бургас.
В Пункт за базиране Варна децата и техните придружители ще имат възможността да разгледат военни кораби и различни образци оръжие и техника. За всички посетители е организиран превоз с катер от Морска гара Варна до военното формирование и обратно.
Във вертолетната авиобаза „Чайка” за посетителите ще бъде организиран показ на техника и въоръжение.
При организиране на групови посещения е необходимо да се представят списъци на децата и техните придружители. Неорганизирано родители с деца ще бъдат допускани срещу показване на лична карта на родителите или близките на децата.
Командването на ВМС кани представителите на медии, които желаят да отразят събитията, в 10:00 ч. на 31 май 2014 г. на Морска гара Варна за превозването им до Пункт за базиране Варна или на контролно-пропускателните пунктове на Пункт за базиране Бургас или авиобаза „Чайка”, съобщиха от „Връзки с обществеността на ВМС”.

Снимка Гинчо ГИНЧЕВ
Дните на отворени врати във ВМС във връзка с 1 юни - Международният ден на детето, са вече утвърдена традиция.