НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ФЛЕКСОМЕЗОН С КЛЮЧ
Поради отказа на ТВ-канала „Гъската на Паниковски” да покаже този материал, кавър версия на анкета на радио „Тангра” за подбор на автори, вж
22 април 2014 г. „Бегаа, бегаа, па измреа...”, предлагам на е-Морския вестник да го публикува заедно с ключа, за да може всеки желаещ да се определи като как.

ФЛЕКСИМЕЗОН-ТЕСТ ЗА сношаване с (Н)ЕВРОФИЛИЦИ
Този инструмент измерва ниво на (н)еврофилична привързаност на индивида към ярки ценности на нашето съвремие: евро-тихоокеанска лепкавост, отврат от  шкембето с лют червен пипер, толерантност относно начина на натрупване на третия милион, мурафети за пълнене на гащи пред лицето на врага и търпимост към жени от другия пол. Който си мисли, че Атлантида е потънала по нашите земи, по-добре да не си губи времето, работата е ясна. Ако някои членуват в патриотични клубове по интереси като Титаник, Лизинг, Сторминг, Пасифик, нека проявят търпение, има вероятност резултатът да не ги удовлетвори. Преди да се запознаете с тестовия материал трябва да поясня, че (н)еврофиликът е явление ярко, страстно, свободолюбиво като митичното животно Неси, капризно и жилаво, и да не дава бог да си имате вземане-даване, защото все иска да взема. Размножава се чрез делене, като амебата и мозъкът му е горе-долу толкова, а като види да се вее флагът на НАТО - просълзява се.

(Тук авторът е разлял мастилото от допотопния си принтер върху текста, останали за незасегнати само част от въпросите, които Редакцията прилага)
...................................................................
15.Раздел „Военно дело”.
Кое от посочените явления предизвиква трепет сред войската в противниковия окоп?
А) Танк „Т-90”, натоварен на платформа на сточна гара Чертаново;
Б) Пияният руски екипаж на танк „Т-90”;
В) Който и да е пиян украински екипаж на танк;
Г) Пияният екипаж на който и да е танк;
Д) Всеки трезв екипаж на руски танк.

НЕЩО КАТО КЛЮЧ.
Питам ви, за какво ви е ключ, не е ли ясно, че най-голям сбор точки дава отговор „А”? Ако сте го избрали поне пет пъти, вие сте (н)еврофилик от хром-ръждива проба и мястото ви твърдо е в Европата. Или във Виница, няма лошо, то си е същото, или сред буйните вълни на Панчерево, и в Осиковска Бара, и в Смядово - стига да е зад „желязната завеса”. Перденцето се мести и се спуска там, където решат железните мъже на новото време, например Соломончо, мадам Шмиргел, екселенц Бараков, генерал-адютант Атлант Араламбев, и прочия. С други думи, ако изчислим реципрочна стойност по Жванецки, бивш съветски автор, сега украински, защото е от Одеса, обаче е евреин, „където са (руси)те, е гадно, а където сме ние - голям кеф!”

Янчо НЕЗАОБИКОЛИМИ
Илюстрациите са подбрани от автора
По-старият от снимката казал:
- Под това знаме ще ни хранят, ще ни поят и ще ни оправят за по-малко от 800 дни!
По-младият само хлипал на щедрото му рамо.
Без коментар