НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ОЛИМПИЙСКАТА ШАМПИОНКА РУМЯНА НЕЙКОВА
ДАДЕ СТАРТ НА РЕГАТА „ТОЛ ШИПС” 2014

Официалният старт на регатата „Блек Сий Тол Шипс Регата 2014“ във Варна даде олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова. Въпреки дъжда, много варненци се събраха на порта за церемонията. Кметът Иван Портних пожела на всички ветроходци успех и попътен вятър и най-вече на двата български кораба „Калиакра” и „Роял Хелена”, които са морските посланици на града в надпреварата за Европейска столица на културата 2019.
„Благодаря на организаторите на регатата от STI, че избраха Варна да бъде домакин на това престижно събитие за втори път. Регатата отново ще се превърне в истински празник както за жителите, така и за гостите на града”, каза кметът.
Председателят на регатата от STI Робин Снук-Хургрьоне връчи на Иван Портних плакет в знак на благодарност за домакинството и подчерта, че приятелството между Варна и организацията STI е  отдавна.
Представители на всички екипажи получиха от кмета почетни плакети от община Варна за участието си в „Тол Шипс”. Народният представител Борислав Гуцанов връчи поздравителен адрес от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Пресцентър на регатата „Блек Сий Тол Шипс Регата 2014“
Румяна Нейкова и Иван Портних по време на откриване на регатата.