НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА БЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ
ВЪВ ВОЕННОМОРСКА БАЗА – ВМС

На 29 април 2014 г. министърът на отбраната Република България Ангел Найденов бе на посещение във формированията от състава на Военноморска база – ВМС, дислоцирани в Бургас. Министърът бе посрещнат от командира на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов и командира на военноморска база – ВМС комодор Митко Петев пред мемориалния комплекс  на загиналите военни моряци в Пункт за базиране Бургас и поднесе цветя на паметника. В щаба на военноморската база министъра на отбраната бе запознат с организацията, функциите и задачите на базата, след което посети Дивизион патрулни кораби и фрегатата „Дръзки”. Командирът на фрегатата капитан ІІ ранг Георги Савов изнесе брифинг пред официалните гости.
Визитата завърши със среща на министъра с личния състав от военните формирования. На срещата министърът информира личния състав за предстоящите промени в ръководството на въоръжените сили и във военноморските сили и представи визията на МО за развитие на въоръжените сили през следващите години. Той заяви, че в министерството се обсъждат варианти за разширяване на дейностите свързани със социалната политика – закупуване на жилища, отделяне на средства за ремонт на ведомствени жилища, изграждане на детски градини, увеличаване на компенсаторните суми на безработните съпруги на военнослужещите участващи в операции и мисии зад граница, както и на съпругите останали без работа, поради преместване на военнослужещия в друг гарнизон. Бяха зададени въпроси относно повишаване на възнагражденията на цивилните служители и статута на лекарите, които са на щат във военните формирования, съобщиха от „Връзки с обществеността на ВМС”.
Снимки: www.navy.mod.bg
Министърът на отбраната Ангел Найденов прие строя на почетния караул в Пункта за базиране Бургас.
На борда на фрегатата „Дръзки” министърът на отбраната бе посрещнат от командира на кораба капитан ІІ ранг Георги Савов.