НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ЧАСТИ ОТ ВМС ОТДАДОХА ПОЧИТ ПРЕД ПАМЕТНИЦИТЕ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВЪВ ВАРНА И БУРГАС
На 19 февруари 2018 г. представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас.
В град Варна почетен караул и Представителният духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за отдаване на почести и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. Ритуала бе част от общоградското поклонение по повод 145-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата.
Строят на караула бе приет от заместник-началник на Щаба на Военноморските сили капитан І ранг Венцеслав Димитров. Бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на Свободата -  Васил Левски. На церемонията присъстваха, областният управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, народни представители от 44-то Народно събрание, районните кметове от Община Варна, представители на държавната и местна власт, много граждани и ученици от варненските училища.
В град Бургас в Морската градина пред бюст паметника на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязана 145-та годишнина от гибелта му. Строят на караула бе приет от капитан І ранг Велко Велков началник на Щаба на  Флотилия бойни и спомагателни кораби. На възпоменателната церемония присъстваха представители на държавната и местна власт, много граждани и гости на града, както и ученици от Бургаските училища и детски градини.
Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bgМинута мълчание, Бургас.
Минута мълчание, Варна.
Венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина.