НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВЕНЕЛИН ТАШЕВ ПОДАРИ НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА НА ДЕЦА ОТ ПРИЮТА НА ОТЕЦ ИВАН
24 деца на възраст от 7 до 14 години - специални гости на 4-звездния хотел „Котва” в Слънчев бряг гостуваха по покана на собственика Венелин Ташев. Децата са от Дома за приюта на отец Иван от Нови хан, а от г-н Ташев бе обявена голяма благотворителна акция, за събрани помощи от няколко фирми и вериги хипермаркети, като първата, която се отзова бе местната „Жанет”.
Несебърският бизнесмен Венелин Ташев подари незабравима ваканция на децата от приюта на отец Иван. Някои от тях за първи път виждат море, още по-малко са си мечтали да посетят аквапарк. Г-н Ташев за пореден път показа, че има голямо сърце и не щади средства да помага на хора в нужда.
Всяка година той подарява почивка на деца в неравностойно положение, като ги настанява ол инклузив в собствения си хотел „Котва“ в Несебър. Децата от приюта на отец Иван са останали една седмица в Несебър, а разноските за всичко по време на почивката поема Венелин Ташев. Той организира и деня на благотворителността, в която се включиха негови бизнес партньори и десетки хора от Несебър, а също така и от БЧК.
Общо всички събраха огромни количества храна с голям период на трайност, лакомства за децата, пари и десетки чували с дрехи. За отеца Иван дариха 20 телевизора, мивки и аксесоари за обзавеждане на мокри помещения, от които имат нужда в приюта. Имаше и парична помощ за плащане на сметки за ток и вода, за тетрадки, учебници и други помагала за училище.
Преди тръгването за Нови хан отец Иван сподели, че е очарован от благородството на бизнесмена, а децата никога не са били толкова щастливи. „Нямам думи, с които да изкажа голямата си благодарност на Венелин Ташев. Този човек ни посрещна с голяма топлина, осигури всичко за децата, дори ги води да играят боулинг. В приюта имам 240 човека, от които 175 деца. Само в три къщи има телевизори, а сега, като се приберем, много ще ги зарадваме. Толкова много храна ни събраха, че ще ни стигне за дълго време. И обзавеждане ни даде, с което ще постегнем някои къщи преди зимата. Всички сме много благодарни на Венелин Ташев и несебърлии, които помогнаха”, каза свещеника през сълзи.
Максим МОМЧИЛОВ