НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
В БУРГАС И СОЗОПОЛ ВОЕННИ МОРЯЦИ СИЛИ ПОЧЕТОХА
ПАМЕТТА НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО

На 6 февруари 2020 г., по случай 142-та годишнина от освобождението на град Бургас от турско робство, военнослужещи от гарнизон Бургас участваха в ритуал по тържествено вдигане на националното знаме. На ритуала присъстваха представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.
На площад „Атанас Сиреков“, пред сградата на Община Бургас, бяха построени представителни блокове от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, Съвместното командване на силите и Военновъздушни сили. Строят прие заместник-началникът на гарнизон Бургас и началник на щаба на Флотилията бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков. След това представители на бургаското духовенство отслужиха благодарствен молебен за просперитета на свободен Бургас.
Пред паметника на руските освободители представителният блок от Флотилия бойни и спомагателни кораби участва във военен ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за освобождението на град Бургас воини.
На 7 февруари 2020 г. пред паметната плоча на генерал Лермонтов в град Созопол военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби участваха в тържествено отбелязване на 142 години от освобождението на града.
Строят на почетния караул беше приет от командира на Пункт за базиране Бургас капитан І ранг Дарин Попов, след което се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметната плоча.
В събитието участваха представители на държавната и местна власт, деца и ученици, граждани и гости на града.
Връзки с обществеността на ВМС