НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРАЗНИК НА ФРЕГАТАТА „ВЕРНИ”
На 9 февруари 2009 г. Във Военноморската база Зеебрюге, Кралство Белгия, на борда на фрегатата „Уелинген”, тържествено бе вдигнат военноморският флаг на Република България и присвоено името „Верни”. На 7  февруари 2020 г. в тържествена обстановка се отбелязаха 11 години от приемането на фрегатата „Верни” в състава на Военноморските сили на Република България.
В своя поздравителен адрес началникът на щаба на Флотилията бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков поздрави командира на кораба капитан ІІ ранг Теодор Кабаков и военнослужещите от екипажа на „Верни“ и им благодари за ежедневните усилия и високия професионализъм, проявен при изпълнение на всички поставени през годината задачи. Той им пожела да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност!
От своя страна командирът на кораба капитан ІІ ранг Кабаков поздрави екипажа си и изрази своята увереност в способностите им, техния професионализъм, несломим дух и решителност да работят все така всеотдайно за издигане престижа и авторитета на дивизиона патрулни кораби и на Флотилията бойни и спомагателни кораби.
През изминалата 2019 г. екипажът на „Верни“ бе удостоен с приза „Екипаж на годината“. За 2020 г. пред фрегатата предстои участие в Постоянната военноморска група на НАТО № 2, както и във всички учения, провеждани от ВМС на Рeпублика България.

Връзки с обществеността на ВМС