НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРОВЕДЕ СЕ ОПЕРАТИВНИЯТ СБОР НА КОМАНДИРА НА
ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

На 25 и 26 февруари 2021 г. се проведе оперативният сбор на командира на ВМС. Контраадмирал Кирил Михайлов официално откри сбора с основна тема „Насоки в развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България и произтичащите задачи пред ВМС”.
Пред основния команден състав на военния флот заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев представи доклад на тема „Развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България в контекста на изискванията на концепцията на НАТО за възпиране и отбрана“.
В рамките на сбора бяха представени доклади и презентации от началници на отдели и експерти в Щаба на ВМС по актуални теми за развитието на военния флот.
Капитан I ранг Антонио Скуео, представител на италианските ВМС, представи брифинг на тема „Предизвикателствата при изпълнение на задачите по развитието на способностите на италианските ВМС“. Участниците в сбора посетиха „Центъра за кибер операции“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Пункта за базиране Варна, където се запознаха с тенденциите за развитие на „Военноморски координационен елемент“ и възможностите на минен ловец „Струма“. Пред участниците бе изнесена актуална информация относно ваксините за COVID 19.
Областният управител на Област Варна г-н Стоян Пасев и заместник-областният управител на Област Бургас г-н Владимир Крумов представиха актуални проблеми и перспективи за развитието на двата региона. По традиция капитан ІІ ранг о.з. Атанас Панайотов направи историческа ретроспекция на тема „Развитието на структурите на логистиката на ВМС в периода 1879-1989 г.”.
За постигнати отлични резултати и висок професионализъм при изпълнение на   служебните си задължения и във връзка с честването на 1-ви март - Ден на логистиката в Българската армия командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов награди с предметна награда „Морски сувенир“ следните военнослужещи:
- капитан II ранг Милен Манолов Манолов от военно формирование 34400 - Варна;
- цивилен служител Дора Панева Димова от военно формирование 36940 - Варна.
С грамота:
- капитан-лейтенант Силвия Иванова Михайлова от военно формирование 54950 - Бургас;
- мичман Живко Иванов Желев от военно формирование 26800-Варна;
- цивилен служител Иван Гинчев Вълчев от военно формирование 54950 - Бургас.

Връзки с обществеността на ВМС