НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЗАПОЧНАХА СЕРИАЛИТЕ НА МОРЕ НА УЧЕНИЕТО „SEA BREEZE 2021”
На 30 юни корветата „Бодри” се включи в сериалите на море на международното военноморско учение „Sea Breeze 2021”. Бяха изпълнени
сериали за отразяване атаките на бързодвижеща се лодка, учения по тактическо маневриране, приемане/предаване на леки товари и поща по траверзен способ,  контрол на корабоплаването и комуникационни учения.
В „Sea Breeze 2021” участва и тим за морски специални операции, лодъчен екипаж и група за осигуряване от Морския специален разузнавателен отряд. Старши на личния състав е капитан-лейтенант Георги Янев. В рамките на учението военнослужещите от Морски специални операции ще действат в състава на международна Морска тактическа група за специални операции, която е интегрирана към военноморския компонент на учението. В състава на групата са включително тимовете за морски специални операции от Украйна, САЩ и Полша. Планираните действия включват стрелби, десантни операции, тактика на малки пространства, разузнаване и редови действия в крайбрежната зона и бординг операции. До момента бяха отработени десантни операции по способа бързо въже от борда на конвертоплана „V-22 Osprey”.

Връзки с обществеността на ВМС